Aktiviteter Aktiviteter 2021 Landskap Södermanland

Blomstervandring i Vilsta naturreservat – Eskilstuna

Datum: 20 juni
Aktivitet: Guidad vandring
Arrangör: Naturskyddsföreningen Eskilstuna
Kontaktperson: Håkan Gustafson
Kontakta arrangören: h.gson57@gmail.com, 016-13 00 98
Samlingsplats: Utanför Vilsta Sportcafé & Restaurang – på södra sidan som vetter mot Vilstabacken
Tid: 10.00 – 13.00

Beskrivning av aktivitet:
Efter fjolårets inställda vandring gör vi nu ett nytt försök att besöka den norra delen av Vilsta naturreservat, öster om skidbacken. I naturreservatet finns en mosaik av olika biotoper. På ett kalkrikt berg nära Norra silvergruvan får vi goda möjligheter att hitta berberis, skogstry, tulkört, grusbräcka, vit fetknopp, getrams, kattfot, backtimjan och purpurknipprot. Alla är välkomna, både de som har och de som saknar förkunskaper. Vi delar alla med oss av våra kunskaper om växter och natur. För att undvika smittspridning håller vi avstånd från varandra och känner du något misstänkt symtom ber vi dig att stanna hemma. Medtag fikakorg! Efter vandringen passar vi på att fika tillsammans. Cykla gärna till Vilsta Sportcafé & Restaurang, söder om centrala Eskilstuna. Blomstervandringen är gratis att delta i.Huvudarrangör för De vilda blommornas dag i Sverige är Svenska Botaniska Föreningen
De vilda blommornas dag är en del av Friluftslivets år