Aktiviteter Aktiviteter 2021 Guidad vandring Landskap Uppland

Floravandring vid Njursta holmar

Datum: 20 juni
Aktivitet: Guidad vandring
Arrangör: Naturskyddsföreningen i Upplands Väsby
Kontaktperson: Niklas Johansson
Kontakta arrangören: niklas.johansson17@icloud.com, 072-500 22 75
Samlingsplats: Älvsunda-vägen/Banvaktarvägen, vid bron över Väsbyån
Tid: 13.00 – 15.00

Floravandringen genom-förs endast om den kan genomföras inom ramen för då gällande Covid19-restriktioner. Föranmälan krävs, se kontaktuppgifter ovan.

Beskrivning av aktivitet:

I år kommer vi att titta på floran vid Edssjön, och särskilt på Njursta holmar. Vi kommer att gå i lätt terräng. Ta gärna med dig flora, lupp och eftermid-dagsfika. Vi välkomnar allmänt växtintresserade personer utan särskilda förkunskaper och vi vill särskilt gärna att även barn deltar.

Cykel är ett bra alternativ men det går bra att ta sig till mötesplatsen med buss 535 som går från Upplands Väsby stn. västra 12:32. Kliv av vid ”Herdevägen” och gå sedan 50 m. i bussens riktning till Njurstavägen där du svänger till vänster och följer gång-vägen 300 m till mötesplatsen. Bussens tidtabell kan komma att ändras så kontrollera vad som gäller i den nya tabellen.Huvudarrangör för De vilda blommornas dag i Sverige är Svenska Botaniska Föreningen
De vilda blommornas dag är en del av Friluftslivets år