Kulturens Östarp

De vilda blommornas dag på Kulturens Östarp

Datum: 14 juni 2020
Tid: 13:00
Samlingsplats: Vid portarna till Gamlegård på Kulturens Östarp.
Ansvarig ledare: Emma Johansson
Kontakt: 076-021 62 22

Information om vandringen:
Följ med och lär känna de vilda blommor som trivs i Östarps sandiga kulturhistoriska marker. Under en halvtimme (13:00-13:30) botaniserar vi tillsammans med Östarps gårdsbrukare i närområdet kring Gamlegård, en korsvirkesgård från 1800-talet. Här finns bl a spännande vägrenar och ängsmark med rik biologisk mångfald.

Hitta hit: Här finns en länk till hur man hittar till Kulturens Östarp: https://www.kulturen.com/vara-besoksmal/kulturens-ostarp/hitta-hit/ Gamlegård ligger 500 m in på området från parkeringen dit man får promenera utmed en gammal väg som kan vara lite ojämn bitvis. Toalett finns ej men däremot torrdass av äldre modell nere vid Gamlegård som går bra att använda.