Österplana hed och vall – Vandring efter friluftsgudstjänsten

De vilda blommornas dag på Österplana hed och vall, Götene kommun

Datum: 14 juni 2020
Tid: 15:15
Samlingsplats: Österplana kyrkas parkering
Ansvarig ledare: Olof Janson och Ove Johansson
Kontakt: 0705-69 03 86 (Olof)

Information om vandringen:
Sveriges största fastlandsalvar. Blomstervandring på Österplana hed där ett dussintal orkidéer som guckusko, honungsblomster, flugblomster, Sankt Pers nycklar och blodnycklar växer tillsammans med mycket annat. Andra rariteter är ormtunga och inte minst kalknarven som är unik för Kinnekulle och Gotland. Vandringen är ca 1,5 km lång och ganska lätt i omväxlande torr och blöt terräng. Vandringen föregås av en friluftsgudstjänst vid Österplana kyrka kl. 14:00 och kaffeserveringen är öppen under dagen i kyrkstallet.

Hitta hit:
Österplana kyrkas parkering (https://goo.gl/maps/KCnpCCGMt3x)