Njursta holmar

De vilda blommornas dag vid Njursta holmar, Upplands Väsby kommun

Datum: 14 juni 2020
Tid: 13:15
Samlingsplats: Korsningen Älvsundavägen/Banvaktarvägen, vid bron över Väsbyån.
Ansvarig ledare: Niklas Johansson
Kontakt: 072-500 22 75

Information om vandringen:
Vandringen riktar sig till allmänt växtintresserade personer utan särskilda förkunskaper och vi vill särskilt gärna att även barn deltar. I år kommer vi att titta på floran vid Edssjön, och särskilt på Njursta holmar. Vi kommer att gå i lätt terräng. Ta gärna med dig flora, lupp och eftermiddagsfika.

Hitta hit:
Vi samlas vid korsningen Älvsundavägen/Banvaktarvägen, vid bron över Väsbyån [RT90 6600024, 1617974]. Det är ont om P-platser i området men det går bra att ta sig till mötesplatsen med buss 535 som går från Upplands Väsby stn. västra 13:02. Kliv av vid ”Herdevägen” och gå sedan i bussens riktning till Njurstavägen (50 m) där du svänger till vänster och följer gångvägen 300 m till mötesplatsen.