Rävbacken, Västeråker, Uppsala

De vilda blommornas dag vid Rävbacken, Västeråker, Uppsala

Datum: 14 juni 2020
Tid: 11:00
Samlingsplats: Västeråkers kyrka
Ansvarig ledare: Emil V. Nilsson
Kontakt: 0705-586526

Information om vandringen:
Gullviva, mandelblom, kattfot och blåviol? Rävbacken är en restaurerad hagmark femhundra meter från Västeråkers kyrka med utsikt över Mälaren på avstånd. Genom att ta bort gran, tall och asp har vi tillsammans med markägarna öppnat upp hagmarken. Vid den här tiden har korna ännu inte fått börja beta marken och blommorna kan blomma för fullt. Vi letar efter de mer karaktäristiska hagmarksväxterna som blommar vid den här tiden på året, så som backklöver, solvända och jungfrulin. Har vi tur blommar det tjärblomster och då kanske vi får se en humlelik dagsvärmare som på bilden.

Hitta hit:
Buss 108 går från Uppsala kl 10:10 och är framme vid Västeråkers kyrka 10:43. Om du vill cykla eller ta bil så går denna länk till Västeråkers kyrka där det finns parkering: https://www.hitta.se/kartan?usergeo=1&s=f4c3094a