Inför DVBD 2019

Nu närmar vi oss åter De vilda blommornas dag som går av stapeln den 16 juni
Vi är glada över att denna nordiska tradition som vi vet uppskattas av många fortsätter att engagera runt om i landet. Förra året skedde 244 vandringar runt om i Norden (Danmark, Norge, Island och Sverige).
Förhoppningsvis blir det ännu fler i år. Evenemanget är enbart möjligt tack vare dina insatser som ideell ledare. Tack för att du ställer upp som ledare!

Du som får detta brev är anmäld som ledare på någon av de många vandringarna som finns på vår hemsida: dvbd.se .

dvbd.se är vandringarna är sorterade på landskap, och det går även att söka efter en specifik vandring. Kontrollera gärna din vandring och hör av dig om det skulle vara något vi kan uppdatera. Saknar du någon vandring – tipsa ledaren om att lägga upp den.


I materialutskicket finns ett antal affischer medskickade där du kan fylla i information om din vandring och sätta upp på lämpliga ställen. Behöver du fler affischer så finns det en pdf-fil samt en Word-fil via länken nedan.
dvbd.se/ledare/ eller den gröna knappen till höger.

Det uppskattade häftet Växter jag mött, med 111 vanliga svenska växter är tillbaka! och finns med i utskicket + går att ladda ner från ovanstående länk.

Med i utskicket finns även brochyrer om årets växt (släkte): tätörter (Pinguicula). De är insektsfångande växter och trivs i kvävefattiga miljöer, kanske finns det några tätörter på er vandring. Mer information om årets växt hittar du på aretsvaxt.se

Vi har även skickat med några exemplar Vilda Växter, som vi hoppas att ni vill visa upp för era deltagare. Med tidningarna finns även ett erbjudande till deltagarna och ledare: dvbd.se/erbj2019

Det digitala materialet är lösenordsskyddat och lösenordet finns i det e-postmeddelande vi skickade ut 24/5, samt i det materialutskick som skickats med brev till den ansvariga ledaren på just din vandring. Har du inte fått något lösenord, kontakta oss på: dvbd@svenskbotanik.se


Medlemskap året ut 2 nummer av Vilda Växter = 100:-
Vi skickar med några erbjudandekort som går att fylla i på plats, samt ett frankerat kuvert, så att du som ledare lätt kan skicka in dem till oss. Skulle de ta slut, går det bra med ett vanligt papper där deltagaren fyller i samma uppgifter som står på kortet. Det går även bra att ta med kortet hem och anmäla sig via nätet via länken ovan (står även på kortet).


När vandringen är över hoppas vi att du vill hjälpa oss att bli bättre. På dvbd.se/for-ledare finns det en enkät som vi hoppas du vill fylla i. Om du inte har tillgång till internet går det även bra att fylla i den enkät som finns med i utskicket och skicka in den tillsammans med erbjudanden.

Lägg gärna upp en bild från er vandring på vårt evenemang på facebook: dvbd.se/facebook2019.