Österplana hed och vall (Kinnekulle), Götene

De vilda blommornas dag i naturreservatet Österplana hed och vall (Kinnekulle), Götene

Datum: 16 juni 2019
Tid: 15:15-17:15
Samlingsplats: Vid Österplana kyrkas parkering
Ansvarig ledare: Olof Janson
Kontakt: 0705-69 03 86
Ansvarig ledare: Ove Johansson

Information om vandringen:
Blomstervandring på Österplana hed där ett dussintal orkidéer som guckusko, honungsblomster, flugblomster, Sankt Pers nycklar och blodnycklar växer tillsammans med mycket annat. Andra rariteter är ormtunga och inte minst kalknarven som är unik för Kinnekulle och Gotland. Vandringen är ca 1,5 km lång och ganska lätt i omväxlande torr och blöt terräng. Vandringen föregås av en friluftsgudstjänst vid Österplana kyrka kl. 14:00 och kaffeserveringen är öppen under dagen i kyrkstallet. Guider är Olof Janson och Ove Johansson.
Samarrangemang med Västkuststiftelsen.

Hitta hit:
Samling vid Österplana kyrkas parkering. https://goo.gl/maps/KCnpCCGMt3x