Naturreservatet Kuröds skalbankar, Uddevalla

De vilda blommornas dag i naturreservatet Kuröds skalbankar, Uddevalla

Datum: 16 juni 2019
Tid: 10:00-13:00
Samlingsplats: Skalbanksmuséet, Uddevalla
Ansvarig ledare: Jan Uddén
Kontakt: 0706-56 54 01

Information om vandringen:
Vi gör som tusentals andra blomsterskådare i Norden och ägnar dagen åt våra vilda växter. På den här vandringen examinerar vi örter och gräs i ett av Bohusläns artrikaste naturreservat. Bl. a. märks flera rödlistade arter som trollsmultron, grådådra, kalkdån och månlåsbräken. Andra kalkgynnade arter är backglim, backlika, väddklint och vitstjälksmöja. Vandringen är max ett par km. men i kuperad terräng. Ta gärna med fältflora och lupp. Vi tar en fika på skalbanksmuseet. Guide är Jan Uddén. Samarrangemang med Västkuststiftelsen och Svenska Botaniska Föreningen.

Hitta hit:
Lokalbuss utgår från Kampenhof och avstigning görs vid Kurödsvägen, 100 m från skalbanksmuseet. Samlingsplats: Skalbanksmuseet. https://goo.gl/maps/Z2SUPd4JgHo