Naturreservatet Nohlmarken, Skövde

De vilda blommornas dag i naturreservatet Nohlmarken, Skövde

Datum: 16 juni 2019
Tid: 10:00-12:00
Samlingsplats: Nohlmarkens P-plats
Ansvarig ledare: Kurt-Anders Johansson
Kontakt: 0705-71 34 35
Ansvarig ledare: Rolf-Göran Carlsson
Kontakt: 0705-71 34 35

Information om vandringen:
Vandring i ett av Sveriges finaste orkidéområden. I Nohlmarken kan man under en säsong finna inte mindre än hälften av alla i länet funna orkidéer, nämligen 15 arter. Vid tidpunkten för denna vandring kan man i detta orkidéparadis finna minst 10 blommande orkidéarter, en del i mycket stort antal. Dessutom förekommer många andra vackra arter. Medtag gärna fika. Guider är Kurt-Anders Johansson och Rolf-Göran Carlsson. Samarrangemang med Västkuststiftelsen och Svenska Botaniska Föreningen.

Hitta hit:
Samling vid Nohlmarkens P-plats. https://goo.gl/maps/DdZxsNj8UPL2